» Bröllopsfotograf i Skåne - Norekefoto förevigar Er speciella dag

Masthead header

Wedding portraits for both bride and groom

I’d like to share with you more pictures from the workshop I did with Benny Ottosson at Tanums Gestgifveri.  (If you missed it, check out part 1 here.)  For these first pictures, we used a video lamp to light the “bride” in the dark hallway.  I love how dramatic it looks.  All of the other photos are taken with only natural light.

brudporträtter med video lampa

The bride then got to take a break and meet her “groom” for the first time.  That’s right, they’re not a real couple,  or even professional models (though they certainly looked like they could be).

bröllopsbilder naturligt ljus

 

brudporträtt befingligt ljus
We also took a few minutes to get some pictures of the groom by himself.

brudgum porträtt i naturligt ljus
mansporträtt i naturligt ljus
brudgum i fönsterljus
moderna porträtt man inomhus
modeporträtt man inomhus

Before heading off to the church, we gave the bride and groom some time to get acquainted in the hotel’s restaurant.  It didn’t take long!  When taking portraits of the bride and groom together, I usually start with the simplest of poses.  Besides helping them feel comfortable, it’s also good to get some traditional portraits that grandma would appreciate.

brudparet träffades för första gången
bröllopsporträtt inomhus
klassiskt bröllopsporträtt, naturligt ljus
väntan
Jag skulle vilja dela med er flera bilder från workshoppen med Benny OttossonTanums Gestgifveri.  (Ifall ni missade den kan ni se del 1 här.)  För de första bilderna har vi använt en videolampa för att belysa “bruden” i den mörka korridoren.  Jag gillade hur  dramatisk det blev, så jag får kanske skaffa mig en sådan lampa.  Alla de andra bilderna är tagna med bara befintligt ljus.

Bruden fick ta en paus och träffa sin blivande man för första gången.  Just det, de är inte ett par för riktigt.  De är inte ens professionella modeller, även om jag tycker att de ser ut som de skulle kunna vara det.  Vi tog också några minuter att fotografera mannen själv.

Innan vi gav oss iväg mot kyrkan fick bruden och brudgumen en stund att lära känna varandra i hotelets restaurang.  Det dröjde inte länge!  När jag tar porträtter på brudparet tillsammans brukar jag börja med de enklaste poseringar.  Förutom att brudparet får slappna av och känner sig bekväm framför kameran, är det också bra att få några klassiska porträttbilder som mormor kanske uppskattar.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

BACK TO TOP|CONTACT ME|SHARE ON FACEBOOK|SUBSCRIBE (RSS)